30 Aralık 2015 Çarşamba

Beyaz Çay'ı Neden Hayatımıza Almalıyız ?

“Camelia sinensis” bitkisinin farklı yapraklarının farklı şekilde işlenmesiyle farklı çaylar ortaya çıkıyor. İşte bunlardan birisi de beyaz çay..

  Beyaz çay, camelia sinensis bitkisinin olgunlaşmadan tepedeki beyaz tüylü yapraklarının toplanıp, işlenmesiyle ortaya çıkan bir çay türüdür. Bu çayı bu kadar özel kılanda tam olarak burada gizlidir. Beyaz çay yaprakları az olup işlenme serüveni de oldukça zahmetlidir. İşlenirken çok az okside olduğundan dolayı içerdiği antioksidan miktarı oldukça fazla.




  • Öncelikle içerdiği kateinler sayesinde metabolizma hızlandırıcı etkiye sahip. Ayrıca yağ üretimine baskılayıcı etki sağlayıp, yağ yakımını destekler. Kilo vermeye yardımcı olmanın yanı sıra kilo sabitlemekte de oldukça başarılı. 
  • Beyaz çay  'gençlik aşısı' olarak da anılıyor.Bunun nedeni kolojen yıkımını sınırlayıp, cilde esneklik kazandırıp hücre yenilenmesini desteklemek. Böylece bu çayı hayatınıza katarak geleceğinize de yatırım yapmış oluyorsunuz. 
  • İçeriğinde bulunan flavanoidler ve toninler sayesinde diş çürümesini engelleyerek dişlerin güçlenmesine destek oluyor. Ayrıca floid sayesinde ağız kokusunun da önüne geçiyor. 
  • Son olarak kalp hastalıklarına ve kaserden korunmada önemli rol oynadığı bir gerçek. 



Peki beyaz çay nasıl demlenir ? 

 Beyaz çayı demlerken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kaynar suyu ile demlememek. Çünkü demlediğimiz suyun sıcaklığının 70-90 derece olması gerekiyor. Aksi halde yapraklar kaynar su ile bir araya gelince haşlanır ve çayın tadının acılaşmasına sebep olur. Çay suyu içinde 7-10 dk bekledikten sonra afiyetle içebilirsiniz.
 Ayrıca aynı çayı bir kaç kez demleyip içebilirsiniz. 

*Sağlıklı günler.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder